Puslespil til store og små

Puslespil

 

En udfordring for alle aldre

Puslespillet lider som mange andre spil og redskaber under teknologiens udvikling samt udbredelsen af spillekonsoler såsom Playstation, Wii, Xbox og andre. For ej at glemme tablets og smartphones, som i større og større grad og anvendes til tidsfordriv.

Heldigvis vil puslespillet aldrig helt uddø, hvilket den hundredvis af år lange historie allerede har lært af os adskillige gange. Dette skyldes i høj grad puslespillets fantastiske egenskaber, som er årsagen til, at brikspillet ofte bliver brugt i institutioner for børn såvel som for ældre mennesker.

Der findes nemlig ikke meget bedre hjernegymnastik, og puslespillet er i høj grad med til at udvikle børns hjerne og motorik og ligeledes vedligeholdes ældre menneskers selvsamme. Hos børn er det vigtigt, at finmotorikken bliver trænet og udviklet tidligst muligt, da det ellers vil kunne besværliggøre barnets liv. Puslespillet er i den grad behjælpelig med dette, da barnet skal lære at holde rigtigt om noget samt lære, hvordan former og figurer passer sammen.

Dette fører til, at barnet får trænet sin iagttagelsesevne, da barnet nu skal lære at kigge på brikker for derefter at vurdere, hvorhenne brikken den passer i forhold til form og farve. Her trænes barnets evne til at tænke logisk også.

Når man har med børn at gøre, er det vigtigt, at man udvælger puslespillets sværhedsgrad nøje, så det passer til barnets eksisterende niveau. Dette skyldes, at barnet er nødsaget til at opleve succes, hvilket vil give mod på mere og øge barnets selvtillid. Herefter kan man stille og roligt vælge puslespil, der er større størrelsesmæssigt samt større i forhold til antal brikker. Motivet skal naturligvis være et, som barnets kan relatere til og genkende. Du kan med fordel finde inspiration i barnets tegninger, som giver udtryk for, hvad barnets finder interessant og sjovt. Puslespil af dyr er ofte populære.

Puslespil kan naturligvis ikke kun anvendes af børn og ældre mennesker. Puslespil kan også være udfordrende og gode til at skabe sammenhold og sammenarbejde mellem mennesker. Dertil anses det af mange som værende et hyggeligt tidsfordriv, der vækker minder fra barndommen, hvorfor puslespillet stadig anvendes i mange familier med børn den dag i dag. Et dejligt afbræk fra nutidens foretrukne tidsfordriv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *