Personlig pleje er et must for alle!

Jeg støder ofte på mennesker i København, som ikke er så soigneret, som de burde være. Personlig pleje er bare ikke noget, som de umiddelbart går op i.

Jeg formoder, at de er hjemløse, fordi de ligner ikke umiddelbart nogen, der har adgang til et bad eller typiske produkter til personlig pleje. Hvis det rent faktisk er tilfældet, at de har adgang til personlig pleje, så må man sige, at deres frivillige fravalg er et noget userisøt valg, når man tænker på, at de bevæger sig rundt blandt andre mennesker som om intet var hændt.

personlig plejeI mit hoved er personlig pleje kort og godt, at man ikke lugter af sved og at man overordnet set ser ren ud. Det er ikke alle der deler den definition, men det er også fair nok. Jeg tror dog på, at alle kan blive enige om at renlighed er en dyd, som de fleste burde forsøge at leve op til?

Nogle ville også mene, at personlig pleje handler om at pleje sig selv og sit indre. I forlængelse af det, kan man endda sige at ved at pleje sit indre, plejer man indirekte sit ydre. Derfor er de usoignerede personer i København ikke lige frem pragteksemplarer af den menneskelige race.

Hvem har ikke stået ved siden af en person, som lugter meget kraftigt af noget helt forkert? Det har vi alle vist oplevet – flere i København end andre steder i Danmark.

Det helt banale i personlig pleje er, at man vasker sig selv, børster tænder og bærer deodorant, hvis man sveder meget. Det næste niveau er så, at man smører huden med cremer eller olier, som er med til at pleje huden og få dig til at se mere sund ud.

Er man forpligtet til at bede et ildelugtende individ om at overveje personlig pleje, hvis man mener, at det ikke er tilfældet? Det kan være en svær situation, men man kan evt. tilbyde personen at betale for et bad, hvis det åbenlyst er en hjemløs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *