Fremtidens forbrugslån bliver andet end små lån

I disse dage er de små lån (måske bedre kendt som forbrugslån) blevet populære og kurven ser bestemt ikke ud til ændre sig lige forløbig. Der er endda snak om at hæve grænsen for forbrugslån til hele 50.000. Det er det bekvemme sammenkoblet med det hurtige. Et forbrugslån, og for den sags skyld andre typer små lån som man kan ansøge om, har nemlig den fordel at man man typisk allerede har pengene i hånden efter kun en hverdag.

Du tænker måske, hvorfor at du ikke bare skulle spørge din bank om muligheden for små lån. Det er dog ikke alle banker som udlåner småbeløb, og hvis det gør så er det tit på samme eller værre vilkår som de små lån man ansøger om hos et forbrugslånsfirma.

Bankerne er altså i skrivende stund ved at miste markedsandele til deres største konkurrent, forbrugslånudbyderne, og det skyldes hverken smart markedsføring eller andet. Det skyldes bankernes fokus på de mere velhavnende kunder – og dette har altså skabt en situation hvor selve de udskældte forbrugslån pludselig er den bedste løsning.

Man kan også spørge sig selv, om man har lyst til at låne penge af de banker som bevidst eller ubevidst har været med til at fifle med den såkaldte LABOR rente – som kort fortalt er en fælles rente bankerne imellem, som bruges, når bankerne låner penge til hinanden. Det er nemlig kommet frem, at der umiddelbart er blevet fiflet med dette til fordel for bankerne (men bestemt ikke for bankens kunder).

Men tag ikke mit ord for det. Der er nærmest ikke den landsdækkende avis, der ikke har sat fokus på det. Søg lidt frem og tilbage på Google og du vil hurtigt finde noget om de tvivlsomme metoder bankerne måske, måske ikke, har benyttet sig af.

2 Replies to “Fremtidens forbrugslån bliver andet end små lån”

  1. Ja, det er mildest talt noget gris med den LABOR-rente bankerne imellem. Dem har man da ikke lyst til at låne penge af. Selv ikke små lån.

  2. Jeg tror ikke, at der er specielt mange blandt den brede befolkning som er bekendte med denne LABOR-rente – men hold da op det lyder som noget grisseri.

    Godt der er andre end banker der tilbyder små lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *